Over ons

Welkom op de website van KOI2000. KOI2000 is er voor de hobbyist, van beginnend tot ervaren. Bij ons staat de hobbyist altijd op één en dat zal ook nooit veranderen.

KOI2000 zag het licht in 2000, waar de naam dan ook vandaan komt. Het waren Henny en haar man Kees die besloten een eigen koivereniging op te richten. In eerste instantie alleen om een blad te maken voor een flinke groep koivrienden, maar al snel was de animo zo groot dat Nederland er een zeer serieuze en grote koivereniging bij had.

Tot op de dag van vandaag staat vernieuwing en meegaan met de tijd hoog in het vaandel van KOI2000. Zo was de club de eerste van de Benelux die cursussen aanbood op het gebied van bijvoorbeeld ziekteherkenning, microscopie en koibeoordeling. Nog altijd zijn de cursussen bij KOI2000 van een ongeëvenaard niveau. Wij laten onze cursussen niet geven door hobbyisten of dealers, maar door artsen, biologen en juryleden. Wij garanderen dan ook dat onze cursussen voor elke hobbyist van grote meerwaarde zijn, de kwaliteit is nergens anders te vinden.

Jarenlang was de KOI2000-koishow een begrip in Nederland, tot er na enkele mindere jaren noodgedwongen mee gestopt moest worden. De shows blonken uit door de sfeer, de gerenommeerde jury, de professionaliteit, de hoge kwaliteit en de techniek. Tot op de dag van vandaag kunnen wij met trots zeggen dat er nog nooit een vis het leven heeft gelaten tijdens een show van KOI2000. Komen wij in de toekomst terug? De tijd zal het leren…

Inmiddels is KOI2000 de meest actieve koiclub van Nederland. Wij reizen door het heel het land om met leden te praten over onze prachtige hobby, we brengen het beste koikwaliteitsblad van Europa op de markt, hebben het grootste en meest actieve koiforum van de Benelux in samenwerking met Koivrienden.com, hebben een gigantisch bereik op onze zeer leerzame en gezellige Facebook-pagina en organiseren volop events en cursussen.

In een tegenwoordig erg versnipperde koiwereld waar het vooral lijkt te gaan om macht, geld, ego’s, afgunst, lange tenen en oud zeer, kiest KOI2000 heel bewust een andere route. Bij ons is er geen ruimte voor arrogantie en vloeit al het geld terug naar het magazine en de events. Wij hoeven niet per se de grootste te zijn, wij willen vooral de beste zijn. Op welk vlak? Informatievoorziening, gezelligheid en normaal doen. Onze leden en partners vormen het hart van de club en dat zal altijd zo blijven. De hobbyist staat op 1, 2 en 3.

Wij hopen ook jou snel te mogen begroeten bij onze geweldige club.

Henny & Roy

Missie

  • Het beste magazine uitbrengen
  • De koiwereld weer gezellig maken en houden
  • De beste cursussen en workshops organiseren

visie

De hobbyist hoort altijd op één te staan, ook bij de handel. Kennisdeling, genieten en gezellig samenzijn is de kern van de hobby.

Waarden