Agenda

KOI2000 organiseert de beste workshops, cursussen en events van de Benelux. Houd deze pagina nauwlettend in de gaten, want er worden continu nieuwe activiteiten toegevoegd.

Workshop eenkleurigen

In samenwerking met Oosterhout Koi organiseert KOI2000 een unieke workshop eenkleurige koi. Arie Eikelenboom geldt binnen de koiwereld, zowel nationaal als internationaal, als dé expert op het gebied van eenkleurigen. Tijdens deze workshop vertelt Arie over de beste kwekers voor eenkleurigen, legt hij uit hoe je eenkleurigen selecteert en krijg je vervolgens de kans om de opgedane kennis in de praktijk te brengen door uit een bowl eenkleurige koi de allerbeste te selecteren. KOI2000 neemt de coronaregels van het RIVM in acht.

Datum: 13-09-2020
Tijd: 10.30 – 14.30 uur
Prijs: uitverkocht
Adres: Hoge Dijk 7, Oosteind, Nederland

Koi- en bonsaidagen

In samenwerking met Edo Koi organiseert KOI2000 de koi- en bonsaidagen. Anders dan andere jaren is er door het coronavirus een beperkt aantal mensen welkom. Zij krijgen uitgebreide uitleg over de hoge kwaliteit koi die er zwemmen, kunnen aan Koi Raw informatie vragen over hoe je koi nu het beste op de foto zet, krijgen informatie over bonsai en de verzorging van deze prachtige planten, mogen zelf hun bonsai meenemen om specifieke vragen te stellen, leren van een expert alles op het gebied van kruiden die koi kunnen versterken, profiteren van gigantische kortingen en smullen van een heerlijke lunch en een fantastisch diner. En als klap op de vuurpijl: een heuse koiloterij waar iedereen die komt alvast één gratis lot voor krijgt.

Datum: 19-09-2020, 20-09-2020
Tijd: 11.00 – 17.00 uur (met aansluitend diner)
Prijs: €20 voor leden, €30 voor niet-leden
Adres: Belgiëlaan 1F, 2391PH Hazerswoude-Dorp, Nederland

Koidagen

In samenwerking met Zen Creation organiseert KOI2000 twee heerlijke koidagen. Daarbij komt een Belgisch jurylid dat zijn sporen heeft verdiend je alles leren over het beoordelen van een koi. Deze informatie breng je vervolgens in de praktijk door uit een bowl vol hoge kwaliteit koi de allerbeste te selecteren. In de middag volgt een koiveiling waarbij diverse hoge kwaliteit koi voor zeer interessante prijzen te koop worden aangeboden. Uiteraard geniet u tijdens deze heerlijk KOI2000-dag van een heerlijke lunch en afsluitende barbecue.

Datum: 03-10-2020, 04-10-2020
Tijd: 11.00 – 20.00 uur
Prijs: uitverkocht
Adres: Bloktstraat 2, 2280 Grobbendonk, België

Koi2000-TOTAALCURSUS BASIS

KOI2000 organiseert op zaterdag 7 november een uitgebreide cursusdag voor koihobbyisten onder leiding van koidokter en KOI2000-partner Rob Heijmans. Wij kiezen heel bewust voor een samenwerking met Rob Heijmans, omdat wij het belangrijk vinden dat cursussen worden gegeven door medisch experts en niet door hobbyisten of dealers. Dat maakt de cursussen van KOI2000 ook direct onderscheidend op het gebied van niveau en inhoud.

De TOTAALCURSUS BASIS is een cursus die voor elke hobbyist van enorme waarde is. We beginnen bij het begin: het water en het filter. Vervolgens gaan we door naar de samenstelling van het vijverwater en wordt er uitgebreid uitgelegd wat te doen als er waardes zijn die afwijken en waar die afwijkingen vandaan komen. Het filter is het hart van de vijver. Wij gaan de vraag: wat doet het filter? uitgebreid beantwoorden. Ook wordt er geleerd wat het filter, vanuit medisch oogpunt, juist fout kan doen.

Dan komen de vissen erbij. Rob Heijmans heeft een grote eigen quarantainevoorziening en kan dan ook in de praktijk laten zien wat er mis is met een vis. Je leert hoe je afwijkend gedrag herkent, en wat juist normaal gedrag is. Het gedrag en de uitwendige anatomie van de koi komen daarbij uitgebreid aan bod. Vervolgens leer je hoe je het beste kunt omgaan met een vis, hoe je deze verzorgt en wat de belangrijkste zaken zijn bij de dagelijkse verzorging. Niet alleen theoretisch, je brengt deze kennis direct in praktijk bij enkele vissen die bij de cursus aanwezig zijn.

Je leert hoe je het best een vis vangt en klaarmaakt voor transport, hoe je een afstrijkje maakt en deze bestudeert onder de microscoop en je krijgt uitleg over het herkennen van parasieten. Het is dus een cursus waterkwaliteit, filterkwaliteit, visgedrag, visbehandeling en microscopie in één! Een must voor elke koihobbyist. Uiteraard verzorgen we daarbij ook de lunch en het drinken.

Datum: 07-11-2020
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: UITVERKOCHT 85 euro voor niet-leden, 70 euro voor leden
Adres: Grote Baan 9, 5445PA Landhorst, Nederland

Koi2000-TOTAALCURSUS GEVORDERD

Het is aan te raden om eerst de KOI2000-TOTAALCURSUS BASIS te volgen, voordat je kiest voor het bijwonen van deze cursus. Hier gaan we in samenwerking met koidokter en KOI2000-partner Rob Heijmans namelijk flink de diepte in. Daarbij kiezen wij ook bij deze cursus heel bewust voor een professional en niet voor een ervaren hobbyist of dealer, omdat KOI2000 alleen cursussen aanbiedt op het allerhoogste niveau en daarmee onderscheidend wil zijn.

Bij de KOI2000-TOTAALCURSUS voor gevorderden gaan we verder in op de relatie tussen de koi, het water en de verschillende ziekteverwekkers. Je krijgt op deze dag tekst en uitleg aan de hand van videobeelden of zelfs livebeelden van bepaalde infectie en ziekteverwekkers. Onder andere KHV, buikwaterzucht en zwemblaasinfecties worden uitgebreid besproken.

Uiteraard gaan we jou ook deze kennis direct in praktijk laten toepassen. Aan de hand van videobeelden laten we je nadenken over bepaalde problemen die kunnen ontstaan in je vijver. De nadruk ligt daarbij op het leefgebied van de koi, de verzorging en de omgang met de vissen. Dit zorgt gegarandeerd voor een enorme boost op het gebied van kennis en leerstof die je tot in de lengte der jaren bij zal blijven.

Uniek is bovendien dat je voor deze cursus een speciaal door Rob Heijmans ontwikkeld stappenplan meekrijgt, waardoor je gemakkelijker en sneller ziektes bij jouw koi kunt herkennen. Daarnaast krijg je audiovisuele informatie mee naar huis.

Datum: 19-12-2020
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: 85 euro voor niet-leden, 70 euro voor leden
Adres: Grote Baan 9, 5445PA Landhorst, Nederland

Japan-reIS MET KOI2000

KOI2000 GOES JAPAN!! KOI2000 organiseert voor het najaar van 2021 een complete Japan-reis voor zijn leden. Voor een zeer scherpe prijs (wanneer de kosten dalen, krijgen de deelnemers dat geld uiteraard terug) verzorgen we een complete reis naar Niigata. Een week lang zullen je dromen uitkomen bij alle topkwekers en is er natuurlijk ook volop mogelijkheid om cultuur te snuiven wanneer gewenst. Vissen kopen mag, maar niks is verplicht. Meld je snel aan en vlieg volgend jaar met ons mee naar Japan, waar je uiteraard volledig in de watten gelegd zal worden door het KOI2000-team!

Datum: najaar 2021 (vermoedelijk in de eerste twee weken van november vertrekdata)
Prijs: 1.650 euro voor leden

Inschrijving loopt tot 20 december.