Agenda

KOI2000 organiseert de beste workshops, cursussen en events van de Benelux. Houd deze pagina nauwlettend in de gaten, want er worden continu nieuwe activiteiten toegevoegd.

workshop home automation

Vijvers zijn bijna geheel op afstand te bieden met de juiste instrumenten. Of je nou water wil verversen, de verlichting aan of uit wil zetten, de verwarming wil bijstellen, temperatuur en waterwaardes wil aflezen, de pomp een beetje wil knijpen, zuurstof aan of uit, uvc aan of uit; het is allemaal mogelijk met Home Automation. Expert Leon van Efferen komt speciaal voor Koi Wijzer alles uitleggen wat er mogelijk is. Leon is geen verkoper van dergelijke spullen en is dus geheel objectief en kan ook aanwijzen waar je het goedkoopst terecht kan. Zeer leerzaam, zeer interessant. Dus daar wil je bij zijn!

Datum: 8 Mei
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Prijs: gratis voor leden en Vrienden van Koi Wijzer, 10 euro voor niet-leden
Adres: Ettensebaan 19, 4813AH Breda

Koi2000-TOTAALCURSUS BASIS

KOI2000 organiseert op zaterdag 9 Mei een uitgebreide cursusdag voor koihobbyisten onder leiding van koidokter en KOI2000-partner Rob Heijmans. Wij kiezen heel bewust voor een samenwerking met Rob Heijmans, omdat wij het belangrijk vinden dat cursussen worden gegeven door medisch experts en niet door hobbyisten of dealers. Dat maakt de cursussen van KOI2000 ook direct onderscheidend op het gebied van niveau en inhoud.

De TOTAALCURSUS BASIS is een cursus die voor elke hobbyist van enorme waarde is. We beginnen bij het begin: het water en het filter. Vervolgens gaan we door naar de samenstelling van het vijverwater en wordt er uitgebreid uitgelegd wat te doen als er waardes zijn die afwijken en waar die afwijkingen vandaan komen. Het filter is het hart van de vijver. Wij gaan de vraag: wat doet het filter? uitgebreid beantwoorden. Ook wordt er geleerd wat het filter, vanuit medisch oogpunt, juist fout kan doen.

Dan komen de vissen erbij. Rob Heijmans heeft een grote eigen quarantainevoorziening en kan dan ook in de praktijk laten zien wat er mis is met een vis. Je leert hoe je afwijkend gedrag herkent, en wat juist normaal gedrag is. Het gedrag en de uitwendige anatomie van de koi komen daarbij uitgebreid aan bod. Vervolgens leer je hoe je het beste kunt omgaan met een vis, hoe je deze verzorgt en wat de belangrijkste zaken zijn bij de dagelijkse verzorging. Niet alleen theoretisch, je brengt deze kennis direct in praktijk bij enkele vissen die bij de cursus aanwezig zijn.

Je leert hoe je het best een vis vangt en klaarmaakt voor transport, hoe je een afstrijkje maakt en deze bestudeert onder de microscoop en je krijgt uitleg over het herkennen van parasieten. Het is dus een cursus waterkwaliteit, filterkwaliteit, visgedrag, visbehandeling en microscopie in één! Een must voor elke koihobbyist. Uiteraard verzorgen we daarbij ook de lunch en het drinken.

Datum: 09-05-2021
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: 85 euro voor niet-leden, 70 euro voor leden
Adres: Grote Baan 9, 5445PA Landhorst, Nederland

workshop koibeoordeling

In samenwerking met Zen Creation organiseert Koi Wijzer twee heerlijke koidagen. Daarbij komt een Belgisch jurylid dat zijn sporen heeft verdiend je alles leren over het beoordelen van een koi. Deze informatie breng je vervolgens in de praktijk door uit een bowl vol hoge kwaliteit koi de allerbeste te selecteren. In de middag volgt een koiveiling waarbij diverse hoge kwaliteit koi voor zeer interessante prijzen te koop worden aangeboden. Uiteraard geniet u tijdens deze heerlijk KOI2000-dag van een heerlijke lunch en afsluitende barbecue.

Datum: N.N.B

Tijd: 11.00 – 20.00 uur
Prijs: 10 euro voor leden en Vrienden van Koi Wijzer, 20 euro voor niet-leden
Adres: Bloktstraat 2, 2280 Grobbendonk, België

Koi2000-TOTAALCURSUS GEVORDERD

Het is aan te raden om eerst de KOI2000-TOTAALCURSUS BASIS te volgen, voordat je kiest voor het bijwonen van deze cursus. Hier gaan we in samenwerking met koidokter en KOI2000-partner Rob Heijmans namelijk flink de diepte in. Daarbij kiezen wij ook bij deze cursus heel bewust voor een professional en niet voor een ervaren hobbyist of dealer, omdat KOI2000 alleen cursussen aanbiedt op het allerhoogste niveau en daarmee onderscheidend wil zijn.

Bij de KOI2000-TOTAALCURSUS voor gevorderden gaan we verder in op de relatie tussen de koi, het water en de verschillende ziekteverwekkers. Je krijgt op deze dag tekst en uitleg aan de hand van videobeelden of zelfs livebeelden van bepaalde infectie en ziekteverwekkers. Onder andere KHV, buikwaterzucht en zwemblaasinfecties worden uitgebreid besproken.

Uiteraard gaan we jou ook deze kennis direct in praktijk laten toepassen. Aan de hand van videobeelden laten we je nadenken over bepaalde problemen die kunnen ontstaan in je vijver. De nadruk ligt daarbij op het leefgebied van de koi, de verzorging en de omgang met de vissen. Dit zorgt gegarandeerd voor een enorme boost op het gebied van kennis en leerstof die je tot in de lengte der jaren bij zal blijven.

Uniek is bovendien dat je voor deze cursus een speciaal door Rob Heijmans ontwikkeld stappenplan meekrijgt, waardoor je gemakkelijker en sneller ziektes bij jouw koi kunt herkennen. Daarnaast krijg je audiovisuele informatie mee naar huis.

Datum: 16-05-2021
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: 85 euro voor niet-leden, 70 euro voor leden
Adres: Grote Baan 9, 5445PA Landhorst, Nederland

Workshop koi kijken & voer

In samenwerking met The Koi Page organiseert Koi Wijzer een zeer leerzame dag op het gebied van koi en koivoer. Tijdens een speciale workshop leer je hoe je de beste kwaliteit koi selecteert bij jouw dealer. Waar moet je op letten, wat moet je weten, hoe herken je typische kwaliteitskenmerken? Daarnaast leer je van alles over de unieke Black Diamond-lijn van topkweker Dainichi en volgt er een lezing over de unieke formule van Kiyomizu-koivoer, dat voer maakt op basis van de lengte van de vissen.

Datum: N.N.B
Tijd: 12.00 – 16.00 uur
Prijs: gratis voor leden en Vrienden van Koi Wijzer, 10 euro voor niet-leden
Adres: Hooge Raam 10, 5411LT Zeeland

Oosterhout koi & Koi wijzer challenge: karashigoi van izumiya

In samenwerking met Oosterhout Koi organiseert Koi Wijzer een spectaculaire Challenge met hoge kwaliteit karashigoi van de kweker Izumiya. In het voorjaar van 2021 gaan de deelnemers hun vis selecteren, een jaar later volgt de feestelijke prijsuitreiking.

Datum: 24 en 25 april 2021
Tijd: Zoals afgesproken met de loting.
Prijs: uitverkocht
Adres: Koningsdijk 1, 4905AM Oosterhout

Terra Koi & Koi Wijzer Challenge: Tancho Kohaku van NND

Terra Koi en Koi Wijzer slaan de handen ineen. We gaan in het voorjaar een Challenge organiseren met geweldige tancho kohaku van de kweker Oomo van NND. Deze vissen zullen op het moment van selecteren tussen 20 en 25 centimeter lang zijn en krijgen vanuit Japan – van Mischa van Mr. Nishikigoi – 4 van de 5 mogelijke sterren. Absolute topkwaliteit dus!

In deze Challenge gaat het uiteindelijk om het totaalplaatje. Tancho kohaku zijn niet per definitie de snelste groeiers en de groei is dan ook zeker niet het belangrijkste. Het gaat om de body, de huidkwaliteit en de algemene uitstraling van de vis. Een Challenge met tancho kohaku is natuurlijk sowieso spannend, omdat er bij tosai van deze variëteit altijd het risico bestaat dat de rode stip verdwijnt.

Terra Koi is trots op de tancho kohaku die het heeft kunnen selecteren bij NND. Deze zijn zoals gezegd van zeer hoge kwaliteit en de kans is dan ook groot dat ze zullen uitgroeien tot fantastische vissen. Uiteraard zullen op de selectiedag allerlei tips gegeven worden om zo goed mogelijke resultaten te halen.

Uiteindelijk worden de koi in juni 2022 beoordeeld door een onafhankelijke, zeer deskundige jury. Voor de top-3 liggen geweldige prijzen te wachten, maar uiteraard is meedoen belangrijker dan winnen!

Voorwaarden:
-Elke 3 maanden middels een filmpje een update van de vis laten zien.
-De vis mag zowel in een opgroeibak als een buitenvijver worden geplaatst.
-Er mag gevoerd worden met elk voer.
-De Challenge eindigt in juni 2022
-Maximaal twee vissen per deelnemer.

Prijzen:
1e plaats: Een zoekopdracht ter waarde van €350,- bij Terra Koi + een jaar gratis Vriend van Koi Wijzer óf 50 euro shoptegoed in de webshop van www.koi2000.nl.

2e plaats: een zak met 6 kilogram Probites voer + een jaar gratis abonnee op Koi Wijzer óf 40 euro shoptegoed in de webshop van www.koi2000.nl.

3e plaats: een waardebon van €50,- te besteden bij Terra Koi + 25 euro shoptegoed in de webshop van www.koi2000.nl.

Kosten:
€200 per deelnemer. Vrienden van Koi Wijzer en leden van KOI2000 krijgen bij deelname gratis een waardebon t.w.v. €25 te besteden aan koi bij Terra Koi. Verder ontvang je voor het bedrag een tancho kohaku van zeer hoge kwaliteit, die normaal een fors hogere verkoopprijs zou hebben. Daarnaast ben je van harte welkom op de selectiedag en bij de prijsuitreiking en zal er dan uiteraard ook een natje en een droogje aanwezig zijn. We maken er een gezellige, geweldige Challenge van!

Doe jij mee?
Geef je dan op bij Terra Koi-eigenaar Bas Gartz via 0620240424 (WhatsApp of bellen) of stuur een e-mail naar bas.gartz@gmail.com. Vermeld je naam, het aantal vissen dat je wil hebben en of je al Vriend van Koi Wijzer of lid van KOI2000 bent. Na het voldoen van het betaalverzoek is deelname definitief. Wees snel, want op=op. De aantallen zijn beperkt!

Datum: 1 Mei 2021
Tijd: Zoals afgesproken met de loting 
Prijs: 200 euro per vis, leden en Vrienden van Koi Wijzer ontvangen gratis een waardebon t.w.v. 25 euro te besteden bij Terra Koi
Adres: Lorkendreef 3, 3930 Hamont-Achel, België

ZEN CREATION & KOI WIJZER CHALLENGe: KOHAKU VAN OYA KOI FARM

De Koi Wijzer Challenge met de kohaku van Oya Koi Farm was binnen no time volledig uitverkocht. Deze prachtige kohaku zijn handpicked door de kweker zelf en worden stuk voor stuk geleverd met kwekerscertificaat. Vrienden van Koi Wijzer deden mee voor slechts €59 per vis, niet-leden betaalden €99. Op zondag 2 mei gaan we de kohaku per deelnemer selecteren bij Koi Wijzer-partner Zen Creation in Grobbendonk. Het komende jaar zullen we de ontwikkeling van deze kohaku nadrukkelijk in de gaten houden en volop tips meegeven die voor iedereen te volgen zijn via onze bekende kanalen.

Datum: 2 Mei 2021
Tijd: Zoals afgesproken met de loting
Prijs: 59 euro per vis, leden en Vrienden van Koi Wijzer, niet-leden 99 euro per vis
Adres: Blokstraat 2, 2280 Grobbendonk

KOI KICHI WORLD & KOIWIJZER CHALLENGE: OMOSAKO VS. OKAWA SHIRO UTSURI

Koi Wijzer Challenge: OMOSAKO VS. OKAWA!!! In samenwerking met Koi Kichi World organiseert Koi Wijzer de meest unieke Challenge ooit. We hebben zéér hoge kwaliteit shiro utsuri mogen selecteren bij de topkwekers Omosako en Okawa. Natuurlijk is Omosako wereldberoemd om zijn shiro utsuri, maar ook Okawa kweekt prijswinnende vissen van deze variëteit. Die van Omosako zijn wat prijziger, maar zijn ze ook beter? Dat gaan we liefst 1,5 jaar lang onderzoeken, onder begeleiding van kampioenenmaker Tjaard van Balen. Deelnemers mogen maximaal één vis per kweker aanschaffen. De prijs voor de Omosako-tosai is €395, de Okawa-tosai kosten €279 voor leden en Vrienden van Koi Wijzer. Niet-leden betalen €30 meer. Leden ontvangen bovendien geheel gratis 1kg SuperGrowth voer van BactoPlus. Schrijf je snel in en koop een echte topvis voor jouw vijver door te mailen naar

Datum: 15 mei 2021
Tijd: Tijd volgt
Prijs: €395 voor Omosako-tosai, €279 voor Okawa-tosai
Adres: Staalstraat 4 A, 2984 AJ Ridderkerk, Nederland

Belgian zna koishow 2021

Op 18 en 19 september staat de Belgian ZNA Koishow 2021 op het programma. Uiteraard is ook Koi Wijzer van de partij op dit altijd gezellige en fraaie evenement. Wij staan onze leden en Vrienden van Koi Wijzer bij tijdens de show, doen aan ledenwerving en geven beide dagen volop informatie over shows, koi en onze events. Kom vooral even gezellig langs bij onze stand, de koffie staat klaar!

Datum: 18-09-2021, 19-09-2021
Tijd: 10.00-17.00 uur
Prijs: https://bksshow.belgiankoisociety.eu/praktische-info/
Adres: Kloosterstraat 34, Merelbeke, België

Japan-reIS MET KOI2000

KOI2000 GOES JAPAN!! KOI2000 organiseert voor het najaar van 2021 een complete Japan-reis voor zijn leden. Voor een zeer scherpe prijs (wanneer de kosten dalen, krijgen de deelnemers dat geld uiteraard terug) verzorgen we een complete reis naar Niigata. Een week lang zullen je dromen uitkomen bij alle topkwekers en is er natuurlijk ook volop mogelijkheid om cultuur te snuiven wanneer gewenst. Vissen kopen mag, maar niks is verplicht. Meld je snel aan en vlieg volgend jaar met ons mee naar Japan, waar je uiteraard volledig in de watten gelegd zal worden door het KOI2000-team!

Datum: najaar 2021 (vertrek in eerste week van november)
Prijs: 1.650 euro voor leden, 1899 euro voor niet-leden