Agenda

KOI2000 organiseert de beste workshops, cursussen en events van de Benelux. Houd deze pagina nauwlettend in de gaten, want er worden continu nieuwe activiteiten toegevoegd.

workshop home automation

Vijvers zijn bijna geheel op afstand te bieden met de juiste instrumenten. Of je nou water wil verversen, de verlichting aan of uit wil zetten, de verwarming wil bijstellen, temperatuur en waterwaardes wil aflezen, de pomp een beetje wil knijpen, zuurstof aan of uit, uvc aan of uit; het is allemaal mogelijk met Home Automation. Expert Leon van Efferen komt speciaal voor Koi Wijzer alles uitleggen wat er mogelijk is. Leon is geen verkoper van dergelijke spullen en is dus geheel objectief en kan ook aanwijzen waar je het goedkoopst terecht kan. Zeer leerzaam, zeer interessant. Dus daar wil je bij zijn!

Datum: 8 Mei
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Prijs: gratis voor leden en Vrienden van Koi Wijzer, 10 euro voor niet-leden
Adres: Ettensebaan 19, 4813AH Breda

Koi2000-TOTAALCURSUS BASIS

KOI2000 organiseert op zaterdag 9 Mei een uitgebreide cursusdag voor koihobbyisten onder leiding van koidokter en KOI2000-partner Rob Heijmans. Wij kiezen heel bewust voor een samenwerking met Rob Heijmans, omdat wij het belangrijk vinden dat cursussen worden gegeven door medisch experts en niet door hobbyisten of dealers. Dat maakt de cursussen van KOI2000 ook direct onderscheidend op het gebied van niveau en inhoud.

De TOTAALCURSUS BASIS is een cursus die voor elke hobbyist van enorme waarde is. We beginnen bij het begin: het water en het filter. Vervolgens gaan we door naar de samenstelling van het vijverwater en wordt er uitgebreid uitgelegd wat te doen als er waardes zijn die afwijken en waar die afwijkingen vandaan komen. Het filter is het hart van de vijver. Wij gaan de vraag: wat doet het filter? uitgebreid beantwoorden. Ook wordt er geleerd wat het filter, vanuit medisch oogpunt, juist fout kan doen.

Dan komen de vissen erbij. Rob Heijmans heeft een grote eigen quarantainevoorziening en kan dan ook in de praktijk laten zien wat er mis is met een vis. Je leert hoe je afwijkend gedrag herkent, en wat juist normaal gedrag is. Het gedrag en de uitwendige anatomie van de koi komen daarbij uitgebreid aan bod. Vervolgens leer je hoe je het beste kunt omgaan met een vis, hoe je deze verzorgt en wat de belangrijkste zaken zijn bij de dagelijkse verzorging. Niet alleen theoretisch, je brengt deze kennis direct in praktijk bij enkele vissen die bij de cursus aanwezig zijn.

Je leert hoe je het best een vis vangt en klaarmaakt voor transport, hoe je een afstrijkje maakt en deze bestudeert onder de microscoop en je krijgt uitleg over het herkennen van parasieten. Het is dus een cursus waterkwaliteit, filterkwaliteit, visgedrag, visbehandeling en microscopie in één! Een must voor elke koihobbyist. Uiteraard verzorgen we daarbij ook de lunch en het drinken.

Datum: 09-05-2021
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: 85 euro voor niet-leden, 70 euro voor leden
Adres: Grote Baan 9, 5445PA Landhorst, Nederland

Koi2000-TOTAALCURSUS GEVORDERD

Het is aan te raden om eerst de KOI2000-TOTAALCURSUS BASIS te volgen, voordat je kiest voor het bijwonen van deze cursus. Hier gaan we in samenwerking met koidokter en KOI2000-partner Rob Heijmans namelijk flink de diepte in. Daarbij kiezen wij ook bij deze cursus heel bewust voor een professional en niet voor een ervaren hobbyist of dealer, omdat KOI2000 alleen cursussen aanbiedt op het allerhoogste niveau en daarmee onderscheidend wil zijn.

Bij de KOI2000-TOTAALCURSUS voor gevorderden gaan we verder in op de relatie tussen de koi, het water en de verschillende ziekteverwekkers. Je krijgt op deze dag tekst en uitleg aan de hand van videobeelden of zelfs livebeelden van bepaalde infectie en ziekteverwekkers. Onder andere KHV, buikwaterzucht en zwemblaasinfecties worden uitgebreid besproken.

Uiteraard gaan we jou ook deze kennis direct in praktijk laten toepassen. Aan de hand van videobeelden laten we je nadenken over bepaalde problemen die kunnen ontstaan in je vijver. De nadruk ligt daarbij op het leefgebied van de koi, de verzorging en de omgang met de vissen. Dit zorgt gegarandeerd voor een enorme boost op het gebied van kennis en leerstof die je tot in de lengte der jaren bij zal blijven.

Uniek is bovendien dat je voor deze cursus een speciaal door Rob Heijmans ontwikkeld stappenplan meekrijgt, waardoor je gemakkelijker en sneller ziektes bij jouw koi kunt herkennen. Daarnaast krijg je audiovisuele informatie mee naar huis.

Datum: 16-05-2021
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: 85 euro voor niet-leden, 70 euro voor leden
Adres: Grote Baan 9, 5445PA Landhorst, Nederland

Oosterhout koi & Koi wijzer challenge: karashigoi van izumiya

In samenwerking met Oosterhout Koi organiseert Koi Wijzer een spectaculaire Challenge met hoge kwaliteit karashigoi van de kweker Izumiya. In het voorjaar van 2021 gaan de deelnemers hun vis selecteren, een jaar later volgt de feestelijke prijsuitreiking.

Datum: 24 en 25 april 2021
Tijd: Zoals afgesproken met de loting.
Prijs: uitverkocht
Adres: Koningsdijk 1, 4905AM Oosterhout

Terra Koi & Koi Wijzer Challenge: Tancho Kohaku van NND

Terra Koi en Koi Wijzer slaan de handen ineen. We gaan in het voorjaar een Challenge organiseren met geweldige tancho kohaku van de kweker Oomo van NND. Deze vissen zullen op het moment van selecteren tussen 20 en 25 centimeter lang zijn en krijgen vanuit Japan – van Mischa van Mr. Nishikigoi – 4 van de 5 mogelijke sterren. Absolute topkwaliteit dus!

In deze Challenge gaat het uiteindelijk om het totaalplaatje. Tancho kohaku zijn niet per definitie de snelste groeiers en de groei is dan ook zeker niet het belangrijkste. Het gaat om de body, de huidkwaliteit en de algemene uitstraling van de vis. Een Challenge met tancho kohaku is natuurlijk sowieso spannend, omdat er bij tosai van deze variëteit altijd het risico bestaat dat de rode stip verdwijnt.

Terra Koi is trots op de tancho kohaku die het heeft kunnen selecteren bij NND. Deze zijn zoals gezegd van zeer hoge kwaliteit en de kans is dan ook groot dat ze zullen uitgroeien tot fantastische vissen. Uiteraard zullen op de selectiedag allerlei tips gegeven worden om zo goed mogelijke resultaten te halen.

Uiteindelijk worden de koi in juni 2022 beoordeeld door een onafhankelijke, zeer deskundige jury. Voor de top-3 liggen geweldige prijzen te wachten, maar uiteraard is meedoen belangrijker dan winnen!

Voorwaarden:
-Elke 3 maanden middels een filmpje een update van de vis laten zien.
-De vis mag zowel in een opgroeibak als een buitenvijver worden geplaatst.
-Er mag gevoerd worden met elk voer.
-De Challenge eindigt in juni 2022
-Maximaal twee vissen per deelnemer.

Prijzen:
1e plaats: Een zoekopdracht ter waarde van €350,- bij Terra Koi + een jaar gratis Vriend van Koi Wijzer óf 50 euro shoptegoed in de webshop van www.koi2000.nl.

2e plaats: een zak met 6 kilogram Probites voer + een jaar gratis abonnee op Koi Wijzer óf 40 euro shoptegoed in de webshop van www.koi2000.nl.

3e plaats: een waardebon van €50,- te besteden bij Terra Koi + 25 euro shoptegoed in de webshop van www.koi2000.nl.

Kosten:
€200 per deelnemer. Vrienden van Koi Wijzer en leden van KOI2000 krijgen bij deelname gratis een waardebon t.w.v. €25 te besteden aan koi bij Terra Koi. Verder ontvang je voor het bedrag een tancho kohaku van zeer hoge kwaliteit, die normaal een fors hogere verkoopprijs zou hebben. Daarnaast ben je van harte welkom op de selectiedag en bij de prijsuitreiking en zal er dan uiteraard ook een natje en een droogje aanwezig zijn. We maken er een gezellige, geweldige Challenge van!

Doe jij mee?
Geef je dan op bij Terra Koi-eigenaar Bas Gartz via 0620240424 (WhatsApp of bellen) of stuur een e-mail naar bas.gartz@gmail.com. Vermeld je naam, het aantal vissen dat je wil hebben en of je al Vriend van Koi Wijzer of lid van KOI2000 bent. Na het voldoen van het betaalverzoek is deelname definitief. Wees snel, want op=op. De aantallen zijn beperkt!

Datum: 1 Mei 2021
Tijd: Zoals afgesproken met de loting 
Prijs: 200 euro per vis, leden en Vrienden van Koi Wijzer ontvangen gratis een waardebon t.w.v. 25 euro te besteden bij Terra Koi
Adres: Lorkendreef 3, 3930 Hamont-Achel, België

ZEN CREATION & KOI WIJZER CHALLENGe: KOHAKU VAN OYA KOI FARM

De Koi Wijzer Challenge met de kohaku van Oya Koi Farm was binnen no time volledig uitverkocht. Deze prachtige kohaku zijn handpicked door de kweker zelf en worden stuk voor stuk geleverd met kwekerscertificaat. Vrienden van Koi Wijzer deden mee voor slechts €59 per vis, niet-leden betaalden €99. Op zondag 2 mei gaan we de kohaku per deelnemer selecteren bij Koi Wijzer-partner Zen Creation in Grobbendonk. Het komende jaar zullen we de ontwikkeling van deze kohaku nadrukkelijk in de gaten houden en volop tips meegeven die voor iedereen te volgen zijn via onze bekende kanalen.

Datum: 2 Mei 2021
Tijd: Zoals afgesproken met de loting
Prijs: 59 euro per vis, leden en Vrienden van Koi Wijzer, niet-leden 99 euro per vis
Adres: Blokstraat 2, 2280 Grobbendonk

KOI KICHI WORLD & KOIWIJZER CHALLENGE: OMOSAKO VS. OKAWA SHIRO UTSURI

Koi Wijzer Challenge: OMOSAKO VS. OKAWA!!! In samenwerking met Koi Kichi World organiseert Koi Wijzer de meest unieke Challenge ooit. We hebben zéér hoge kwaliteit shiro utsuri mogen selecteren bij de topkwekers Omosako en Okawa. Natuurlijk is Omosako wereldberoemd om zijn shiro utsuri, maar ook Okawa kweekt prijswinnende vissen van deze variëteit. Die van Omosako zijn wat prijziger, maar zijn ze ook beter? Dat gaan we liefst 1,5 jaar lang onderzoeken, onder begeleiding van kampioenenmaker Tjaard van Balen. Deelnemers mogen maximaal één vis per kweker aanschaffen. De prijs voor de Omosako-tosai is €395, de Okawa-tosai kosten €279 voor leden en Vrienden van Koi Wijzer. Niet-leden betalen €30 meer. Leden ontvangen bovendien geheel gratis 1kg SuperGrowth voer van BactoPlus. Schrijf je snel in en koop een echte topvis voor jouw vijver door te mailen naar

Datum: 15 mei 2021
Tijd: Tijd volgt
Prijs: €395 voor Omosako-tosai, €279 voor Okawa-tosai
Adres: Staalstraat 4 A, 2984 AJ Ridderkerk, Nederland

koiwijzer dag bij the koi page

Een heerlijke middag van 14.00 tot 18.00 uur exclusief gezellige uitloop vol informatie. Zo legt Siebe van Tilburg alles uit over hoe hij koi selecteert, kwaliteit herkent en waar je zelf als hobbyist allemaal op kan letten.

Daarnaast komt de bedenker van het vernieuwende Kiyomizu Koivoer alles uitleggen over het voer, waardoor je veel kennis op zal doen over koivoer in het algemeen en de zeer vernieuwende formule van Kiyomizu, dat niet meegaat in het aanpassen van het voer per seizoen.

Daarnaast is een afvaardiging van Biogro aanwezig om alles uit te leggen over bacteriën. Hoe werkt Biogro? Waarom is het een goed product? Heeft het nou echt nut om bacteriën toe te voegen? Wat is er waar van de mythe dat er ook in kraanwater veel bacteriën zitten? Hoe werkt de 1-2-3-formule van Biogro?

Dit alles sluiten we af met een heerlijke bbq en bijbehorende gezelligheid. Geef je snel op via info@koiwijzer.com, want de plaatsen zijn beperkt! 

Datum: 11 juli
Tijd: 14.00 – 18.00 uur
Prijs: gratis voor leden en Vrienden van Koi Wijzer, 10 euro voor niet-leden
Adres: Hooge Raam 10, 5411LT Zeelan

'koi kijken' workshop bij himitsu

Koi Wijzer Workshop!
 
Op 1 Augustus organiseert Koi Wijzer in samenwerking met partner Himitsu Garden and Pond een fantastische workshop ‘Koi Kijken’. Je leert dan alle kneepjes over het selecteren van de beste koi bij jouw dealer, zowel vanuit het oogpunt van een dealer als van een internationaal jurylid. Zeer leerzaam dus!
 
Daarna ga je de kennis in praktijk brengen en ga je proberen de beste koi uit enkele bowls te selecteren op basis van wat je hebt geleerd. Uiteraard zijn hapjes en drankjes inbegrepen gedurende de workshop, die zo’n 3 uur in beslag zal nemen.
De workshop duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur en wordt gehouden bij Himitsu in Kerkrade. 
 
Datum: 1 Augustus
Tijd: 13.30-16.30 uur
Prijs: gratis voor leden en Vrienden van de Koi Wijzer, 10 euro voor niet-leden
Adres: Sint Pieterstraat 15A, 6463 CP Kerkrade, Nederland
 

belgian zna koishow 2021

Op 11 en 12 September staat de Belgian ZNA Koishow 2021 op het programma.
Uiteraard is ook Koi Wijzer van de partij op dit altijd gezellige en fraaie evenement.
Wij staan onze leden en vrienden van Koi Wijzer bij tijdens de show, doen aan ledenwerving en geven beide dagen volop informatie over shows, Koi en onze events.
Kom vooral even gezellig langs bij onze stand, de koffie staat klaar!

Datum: 11-09-2021, 12-09-2021
Tijd: 10.00-17.00 uur
Prijs:
https://bksshow.belgiankoisociety.eu/praktische-info/
Adres: Kloosterstraat 34, Merelbeke, Belgie

VIJVERTOER IN LIMBURG

Op 19 September organiseert Koi Wijzer een fantastische vijvertoer door limburg, in samenwerking met partner Himitsu Garden and Pond!

Hier moet je als vijverliefhebber bij zijn. De gehele dag is verzorgd inclusief eten, drinken en vervoer naar de vijvers.

We gaan enkele zeer speciale, schitterende vijvers bezoeken en hopelijk behalve genieten ook nog het nodige leren over de vijvers.

De plaatsen zijn beperkt, want VOL=VOL

Datum: 19 September
Tijd: aanvang 10.00uur/Einde???
Prijs: 17.50€ voorleden en 25€ voor niet-leden
adres: Sint pieterstraat 15A, 6463 CP Kerkrade, Nederland

koiwijzer azukari challange koicentrum sneek

In samenwerking met onze kersverse partner Koicentrum Sneek biedt Koi Wijzer een wel heel bijzondere Challenge aan.
Koicentrum Sneek heeft een selectie zeer hoge kwaliteit tosai (geboren 2020) gemaakt bij de kweker Maruhide, die bekendstaat om zijn geweldige kohaku en showa.
Er zijn in totaal 50 tosai geselecteerd, waarvan ongeveer 60% kohaku en 40% showa.
de huidige lengte van deze tosai ligt tussen de 25 en 30 centimeter.

Voor de Challenge gaan deze 50 tosai tot 26 September in de gigantische groeivijver van 240m³ van Koicentrum Sneek.
Op zaterdag 26 September kunnen de deelnemers meehelpen om de groeivijver leeg te slepen om vervolgens hun tosai te selecteren, die dan dus al fors groter is dan dat deze nu is.
Vervolgens zet je jouw geselecteerde vis persoonlijk terug in de mudpond van Koicentrum Sneek waar de vis zal verblijven tot een later bepaalde datum … 2022.
Op deze datum volgt de ikeage (oogst)van de mudpond en zal jij een prachtige nisai hebben met een verwachte lengte tussen de 45 en 55 centimeter.

Deze nisai koop je nu dus  aan voor de prijs van een tosai! 
De prijzen hebben wij dankzij Koicentrum Sneek zeer scherp kunnen maken!
Vrienden en leden van Koi Wijzer betalen slechts €295 per vis, niet-leden betalen €345.

Uiteraard worden  ook de nodige prijzen uitgereikt op deze datum …. 2022.
De jury bestaande uit Töen Feyen (certified judge), Sander Heijnen (eigenaar KCS) en Ben Smit (Koi Wijzer) zal de drie vissen aanwijzen en deze deelnemers krijgen prachtige prijzen.
alle andere deelnemers hebben een geweldige nisai met origineel kwekerscertificaat voor een spotprijs, dus eigenlijk wint iedereen.

Datum: 26 September
Tijd: 10.30-16.00 uur
Prijs: Leden en vrienden van de Koi Wijzer €295, niet-leden €345
Adres: Riperwei 15, Jutrijp, Nederland

kOi wijzer dag a2koi

Op zondag 3 oktober organiseren we een spectaculaire, leerzame en vooral gezellige Koi Wijzer Dag bij A2Koi, dat zijn tienjarig bestaan viert!

Workshops:
– Het “ware” verhaal van trommelfilters – Martin van Hattem | AEM-Products
– Wat je deze winter wel en vooral niet moet voeren – Mike van Zijl | Probites
– Zwemvijvers, koivijvers en vijvertuinen – Jip Geerlings | Hovenier en Vijverspecialist Geerlings
Verder:
– Megakortingen
– Megaloterij
– Springkussen voor de kids
– Frietkraam (gratis puntzak en hamburger)

Programma:
10:00 Gaan de deuren bij A2 open en staat de koffie klaar
12:00 Probites Workshop
13:00 Frietkraam open
13:30 AEM Workshop
14:15 Loterij (deel 1)
14:45 Geerlings Workshop
15:30 Probites Workshop
16:00 Loterij (deel 2)
16:15 Einde

Datum: 3 Oktober
Tijd: 10:00-16:15 uur
Prijs: Gratis
Adres: Bulkseweg 22, 5331 PK Kerkdriel

kOI SHOW WESTLAND

Koi Show Westland gaat door! Dit fantastische initiatief van koihobbyisten uit het Westland heeft op andere locaties in het verleden al geweldige koidagen met zich meegebracht en dit jaar is het de tweede fysieke koishow die in Nederland doorgang vindt. Uiteraard is KOI2000 ook van de partij om met onze leden in contact te komen, leuke dingen te organiseren en de organisatie van de show bij te staan we dat kunnen.


Uniek aan deze show is de jurering. Hier wordt namelijk niet gejureerd op basis van sizes, maar op basis van variëteiten. Zo worden de beste gosanke, doitsu koi, metallic koi en eenkleurige koi gekozen. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste tategoi, jumbo champion, most unique koi en best in show! Een ideale instapshow dus als je jouw vissen eens wil inzetten op een show. Met Tjaard van Balen en Reinier Janssen zijn er ook twee zeer respectabele judges!


We hopen jullie op 10 oktober te zien in De Watertuin in Naaldwijk, waar ook Koi Wijzer-partner Koiopkweek gevestigd zit!

workshop koibeoordeling

In samenwerking met Zen Creation organiseert Koi Wijzer twee heerlijke koidagen. Daarbij komt een Belgisch jurylid dat zijn sporen heeft verdiend je alles leren over het beoordelen van een koi. Deze informatie breng je vervolgens in de praktijk door uit een bowl vol hoge kwaliteit koi de allerbeste te selecteren. In de middag volgt een koiveiling waarbij diverse hoge kwaliteit koi voor zeer interessante prijzen te koop worden aangeboden. Uiteraard geniet u tijdens deze heerlijk KOI2000-dag van een heerlijke lunch en afsluitende barbecue.

Datum: 16 & 17 Oktober 2021

Tijd: 11.00 – 20.00 uur
Prijs: 10 euro voor leden en Vrienden van Koi Wijzer, 20 euro voor niet-leden
Adres: Bloktstraat 2, 2280 Grobbendonk, België

basiscursus rob heijmans

CURSUS KOI WIJZER & NVN
 
Koi Wijzer en de NVN organiseren samen de beste cursussen op koigebied van de Benelux. Op 14 november is het weer zover! Koidokter Rob Heijmans geeft dan de basiscursus, een absolute must voor elke koihobbyist.
 
Op deze gezellige en bovenal zeer leerzame cursus leer je om te gaan met een microscoop, maak je afstrijkjes van koi en leer je parasieten herkennen. Daarnaast ga je aan de slag met wondbehandeling en leer je van alles over de cruciale waterwaardes en de werking van het filter.
 
Koi Wijzer en de NVN kiezen bewust voor een samenwerking met Rob Heijmans, daar medische cursussen in onze ogen ook gegeven dienen te worden door een medicus. Door deze topcursus te volgen kan jij een heel groot deel van eventuele vijverproblemen voortaan zelfstandig oplossen.
 
Datum: 14 November
Tijd: 10.00-17.00 uur
Prijs: 70€ voor leden, 85€ voor niet-leden
Adres: Dierenkliniek Landhorst, Grote baan 9, Landhorst

Japan-reIS MET KOI2000

KOI2000 GOES JAPAN!! KOI2000 organiseert voor het najaar van 2021 een complete Japan-reis voor zijn leden. Voor een zeer scherpe prijs (wanneer de kosten dalen, krijgen de deelnemers dat geld uiteraard terug) verzorgen we een complete reis naar Niigata. Een week lang zullen je dromen uitkomen bij alle topkwekers en is er natuurlijk ook volop mogelijkheid om cultuur te snuiven wanneer gewenst. Vissen kopen mag, maar niks is verplicht. Meld je snel aan en vlieg volgend jaar met ons mee naar Japan, waar je uiteraard volledig in de watten gelegd zal worden door het KOI2000-team!

Datum: najaar 2021 (vertrek in eerste week van november)
Prijs: 1.650 euro voor leden, 1899 euro voor niet-leden