Mee doen aan de koishow

Alwies Meuleman heeft afgelopen jaar voor het eerst meegedaan aan een koishow. Zijn belevenissen rondom de All European Shinkokai Koi Show 2016 heeft hij op papier gezet…

[full_width]  [/full_width]

[full_width]  [/full_width]

Wekenlang keek ik uit naar het weekend van 24 en 25 september: de Shinkokai Koi Show 2016. Mijn eerste deelname aan een koishow en dat was heel spannend voor mij, want dit was geheel nieuw en ik wist absoluut niet wat ik ervan kon verwachten. Dit verhaal heb ik op verschillende avonden geschreven.  Een show met een lach en een traan. Ik heb besloten om dit verhaal zo dus te laten staan en niet te veranderen na mijn gebeurtenissen. Een lang weekend om nooit te vergeten.

In eerdere verhalen in dit magazine heb ik verteld dat ik met een aankoop van 400 euro een leuke shusui gekocht heb in Tiel. Deze shusui was een vrouwtje en als ik ergens verstand van heb dan is het wel… Ja laat maar in het midden! De shusui liet ik in de opgroeibak in Tiel zwemmen en de voorgaande twee jaren heb ik daar drie prijzen mee gewonnen.

 

In Rijswijk werd mijn shusui, genaamd Jippie, door Koi Center Tiel in hun vat tentoongesteld. Vorig jaar was ik helemaal zenuwachtig om mijn kampioentje vanuit Tiel, waar iedereen Flipje kent, naar Hooglanderveen te transporteren. Voor lezers die nog nooit van Hooglanderveen gehoord hebben: ja, wij hebben ook kleurentelevisie en zijn ook aangesloten op het internet.

Nadat Jippie bij mij thuis in zijn nieuwe onderkomen kon wennen, is hij niet de meest snuggere Koi die bij mij rondzwemt. Wel de mooiste, maar hij kan best wel iets brutaler worden. Bekijkt alles van een afstand en op zijn tijd neemt hij het voer wat overgebleven is. Niet slim, maar hoe vertel je zo’n Koi dat, als je geen woord Japans kent? Toch, door Jippie kon ik het niet laten om me een keer in te schrijven voor de nieuwe koishow dit jaar in Nieuwegein. Dit keer dan als liefhebber. Een vat om je juweeltjes daar rond te laten zwemmen besteld en via de mail kreeg ik te horen dat je dan 5 meter Koi mag tentoonstellen. Shit, mijn grootste Koi is bijna 90 centimeter en ziet er niet uit. En hoe vervoer ik een Koi van vijf meter in mijn Golf cabrio? Natuurlijk bij elkaar 5 meter, dat klinkt toch heel anders. Geintje. Ben wel blond, maar niet dom
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Het volledige artikel kunt u lezen in Koi Wijzer 69. Deze verschijnt eind maart 20017.
Hou deze website en onze social media kanalen in de gaten voor de preview!