Pakketjes uit Japan!

Blog December_Dirk

Inmiddels zijn de koihunts van dit najaar alweer zo goed als afgelopen in het land van de rijzende zon. Ik heb enorm genoten van alle foto`s en verslagen maar vooral van de filmpjes die dealers en hobbyisten de afgelopen weken gemaakt hebben, van hun reis in Japan alwaar men trachte die parel te vinden waar wij naar op zoek zijn. Namelijk een mooie Nishikigoi.

Afgelopen week zie je op verschillende fora en social media dan ook de berichten dat men op voornamelijk Schiphol de verwachte pakketjes met deze juwelen, die wij Nishikigoi noemen,

ophalen en in ontvangst nemen. Nu had ik deze week het geluk dat ik aanwezig mocht zijn, bij een dealer in het oosten van het land alwaar de opgehaalde dozen werden uitgepakt en de Nishikigoi gecontroleerd en in quarantaine geplaatst werden. Aangezien deze dealer een van de voor mij bekende koifotografen is, en dus ook alle vissen op de gevoelige plaat ging zetten, was het een waar feest hiervan getuige te zijn. Dat het hier niet ging om de eerste de beste Nishikigoi werd mij al snel duidelijk toen de eerste dozen geopend werden.

Ik moet zeggen dat ik, in al die tijd dat ik hobbyist ben, nog nooit Nishikigoi van dichtbij heb gezien die zo uitzonderlijk waren als wat hier op de gevoelige plaat werd gezet. En als dan uiteindelijk de doos opengaat waar je eigen juweel in verzonden wordt, en ook deze op de plaat ging kan ik je vertellen dat de schoonheid die ik zag met geen camera vast te leggen is. Nee, deze moet je in den lijve zien, en ik kan je zeggen ik was er waarlijk stil van. Wat een plaatje ….. en wat ben ik blij deze straks in het voorjaar in mijn vijver bij te mogen zetten………..

Het voorjaar klinkt ver weg, maar het einde van het jaar komt er weer aan of beter we zijn er bijna.

Inmiddels tijdens het schrijven is het de avond voor Sinterklaas, en voor we het weten is de Kerst weer aangebroken en vieren we nog geen halve week later alweer het einde en het begin van het oude en nieuwe jaar, 2016!!!
[full_width]  [/full_width]

Ik wens iedereen gezellige en liefdevolle feestdagen en een knallend begin van het nieuwe jaar !!!!!!!

[full_width]  [/full_width]

Groetjes en tot januari 2016,

Dirk Zwagemakers

 

Mascotte_links-web