Mijn eerste…..

Mij is gevraagd maandelijks een blog te schrijven voor de website van KOI 2000. Een eer dat men mij dit vraagt, want wat heb ik nu te melden denk ik dan bij mezelf. Maar toch wil ik dit graag doen. Echt inhoudelijk schrijven kan ik niet (denk ik), maar wie weet oefening baart kunst zegt men wel. En ja hoe moet zo een blog dan eruit zien?
Natuurlijk inhoudelijk zal het over onze hobby moeten gaan, nishikigoi onze gekleurde karper. Onze pareltjes in de vijver. Maar wat vertel ik verder dan? Echt goed mijn gevoel onder woorden brengen kan ik niet (toch ????).
Maar wie weet waar de oefening ons brengt, ik hoop in ieder geval maandelijks een stuk in te kunnen leveren waar jullie met plezier naar uitkijken.

Even kort wat over mezelf, want er zijn er natuurlijk genoeg van jullie die mij totaal niet kennen. Ik ben in de hobby beland doordat ik een vijver achter in de tuin had, die er lag toen we het huis kochten. Ja ik weet het de meeste van ons hebben iets vergelijkbaars meegemaakt. Echter tot aan 2010 (het huis betraden we in 2005) totaal niets gedaan met die vijver. Maar omdat ik inmiddels best wel ziek ben geworden, en toch ook wat afleiding nodig had besloot mijn schoonzoon de aanwezige vijver wat groter te maken en vooral aantrekkelijker voor mij. En ja als je dan ineens plezier erin krijgt, dan ben je het haasje en verknocht aan de hobby. Aangezien ik al heel wat jaartjes via mijn werkzaamheden bekend ben met watermanagement was me dat hoofdstuk al snel duidelijk en bleek dus ook gelijk dat de manier waarop ik bezig was niet de juiste manier is.

En ook de vijver was technisch niet wat het zijn moest en daarom is in 2012 de vijver geheel vernieuwd naar een (vind ik) bijzonder mooie koivijver. Zowel qua techniek als onderhoud heb ik het nu goed voor elkaar. En door de vele vragen die ik stel en stelde heb ik veel geleerd van mensen om me heen en in de hobby. En één van mijn belangrijkste deugden is dat ik graag kennis deel. Eigenlijk is dat een hobby op zich, haha. Inmiddels lezen we dat de ene na de andere dealer in Japan verkeerd om wederom aan de vele vragen naar onze geliefde nishikigoi te voldoen. Erg mooi om al die verslagen te lezen en de filmpjes te bekijken welke de dealers maken en met ons delen. Ook zelf ben ik verblijd met een aankoop vanuit Japan, welke op een zeer mooie wijze voor mij geselecteerd is. Aangezien ik vanwege mijn ziekte eigenlijk geen uitbreidingen meer van mijn visbestand wil, heb ik toch al zéér lang de wens een vierstaps Kohaku aan mijn bestand toe te voegen. Een zéér goede vriend van me die ook nog eens een top koifotograaf is, en zelf ook als dealer op jacht is naar de wensen van zijn klanten in Japan heeft mij ongewoon verrast om ook mijn wens uit te laten komen.

Ik hoop dat iedereen die nu ook zijn opdracht heeft uit staan, net zoveel geluk heeft en een mooie parel aan  zijn of haar bestand kan toevoegen.

[full_width]  [/full_width]
Groetjes en tot december,

Dirk Zwagemakers

 

Mascotte_rechts-web[1]