Genieten van de eenvoud

KW-slider1

Ik ben een go-sanke fan! Naast body, huidkwaliteit en het algemene voorkomen van een Koi speelt ook het kleurenpalet een grote rol voor me. De verhouding en verdeling van de kleuren moet haast perfect zijn. En als dit dan ook is bij een Koi kan ik dat enorm waarderen en geniet ik er ook heel erg van. Een vijver vol met go-sanke is dan als het waren een levend schilderij geworden.

Hoe anders is dit bij een chagoi. Een aantal maanden geleden mocht ik mijn chagoi gaan uitkiezen uit een groeiproject waar ik aan mee deed bij een bevriende dealer. Vooraf denk je “Het is maar een chagoi, als de body en lengte goed is hoe moeilijk kan de keuze dan nog zijn?”.
Grappig om te zien dat alle deelnemers (8 personen) toch veel tijd nemen om hun keuze te maken. Het schijnt dus nog niet zo simpel te zijn als ik vooraf dacht. Op wat grotere dames na was het overige deel van de chagoi’s nagenoeg identiek. Zo hing ik dus zelf ook boven de bowl te turen en ineens gebeurt het… Je geniet!

En kiezen, tja..na een minuut of 5 heb ik er een aangewezen maar eerlijk gezegd had het ook zomaar een andere chagoi kunnen zijn. Het zijn echt wat kleine details die de doorslag geven maar deze zijn onderling haast te verwaarlozen. Je bent vervolgens blij en trots op je keuze en dit straalde ook de andere deelnemers uit. Als je dan alle keuzes naast elkaar legt kun je alleen maar zeggen dat iedereen een hele goede keuze heeft gemaakt. Nog beter gezegd: de dealer heeft een vat vol met goede keuzes gemaakt. Daar begint alles natuurlijk mee! Als een dealer al geen goede basis legt om uit te gaan kiezen en wordt je keuze uiteindelijk ook een keuze die je misschien niet zou willen maken en/of achteraf enorm tegen gaat vallen.

Prachtig om te zien hoe er dan nog wordt nagepraat over de Koi en de keuzes die zijn gemaakt. Body, lengte en schubpatroon zijn de items die eruit springen tijdens deze boeiende discussies. Iedereen is zichtbaar opgetogen en men geniet met volle teugen van deze Koi. Eenvoudig van kleur maar het genieten van deze Koi is maximaal!

Ondanks die egale kleur zijn het prachtige beesten om te zien. Door de eenvoud (je hoeft je immers niet druk te maken over het patroon) stralen deze Koi een rust uit. Waardoor je zelf ook helemaal tot rust komt. Wat in het hectische leven wat we nu leiden echt geen overbodige luxe is. Ik zie me straks al helemaal zitten op de rand van mijn vijver en ondertussen zwemt er een flinke chagoi diverse keren langs me om te kijken of ik toevallig nog wat voer in het water laat vallen.

Genieten van de eenvoud, het leven kan zo simpel zijn!

 

Barry den Ouden

Mascotte_rechts-web