Daar sta je dan

Sinds een maand ben ik de gelukkige bezitter van een nieuw filtersysteem. Na tien jaar gedraaid te hebben met een meerkamerfilter en daarachter wat energieslurpende vijverpompen, vond ik het tijd voor iets nieuws. Een nieuw filter waar nagenoeg geen onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Ik kwam dus al snel uit bij de trommelfilter. En dit filter is het ook geworden, na enig uitzoekwerk en het bij elkaar schrapen van wat geld (lees=een hele berg). Want ondanks dat het een fantastisch filtersysteem is, heeft het wel een behoorlijk prijskaartje.

Van de week liep ik mijn schuur binnen en stond even bij mijn filter te kijken. Daar sta je dan….in je spijkerbroek, nette blouse, nette schoenen en met mijn handen in mijn zakken. Te kijken hoe het filter zijn werk doet. Want veel meer dan dit hoeft ik niet te doen. Ja, af en toe even een afvoer en een kraan openzetten om de wekelijkse waterwissels te doen…maar that’s it!

Sinds dat mijn nieuw filter draait loop ik bijna iedere avond de schuur even binnen om naar het filter te kijken. Ik kan maar niet wennen aan deze extra vrije tijd. Het is nog onwennig maar het gaat met de week beter, gelukkig….haha. Het speelt natuurlijk ook mee dat we midden in de winter zitten, de overkapping ligt en dus de hobby op een laag pitje staat.

Of ik me nu ga storten op andere randzaken? Nee! Deze extra tijd verdeel ik evenredig over mijn werkzaamheden voor de vereniging en uiteraard ook mijn gezin. Mijn dochter is inmiddels alweer 7 jaar, de tijd vliegt echt voorbij! Het is niet af te remmen maar ieder uur dat ik nu minder kwijt ben aan het onderhoud van mijn filter is meegenomen. In dit geval is dus mijn gezin de grote winnaar van deze investering (een argument dat ik ook heb gebruikt tijdens de aanschaf van mijn trommelfilter). Ik heb geen patent op dit argument dus mocht je op het punt staan om een nieuw filter te gaan aanschaffen en je vrouw of vriendin geeft wat tegengas…gooi die zin erin en je zit gebakken!

Gisteravond had ik ook weer zo’n raar moment. Ik liep naar de meterkast en keek naar de elektrischiteitsmeter. En echt waar, ik dacht dat ie nu veel langzamer liep dan pakweg 3 maanden geleden. Destijds stond ik hier ook al om de meterstand door te geven aan het energiebedrijf (ik heb nog geen slimme meter dus het gaat nog op de ouderwetse manier). Het is uiteraard een gevoel, ik weet dat mijn energieverbruik nu een stuk lager is geworden maar dit verschil zie je haast niet aan het ronddraaiend wieltje. Toch maakt deze gedachten me NOG vrolijker dan dat ik al was. Want naast de geringe werkzaamheden aan het filter zal ook de rekening van mijn energieverbruik een stuk lager gaan worden. Ik heb straks dus meer budget om nog mooiere en kwalitatief betere Koi te kopen dan wat ik nu al heb rondzwemmen.

“Dure investering = meer vrije tijd = uiteindelijk lagere maandelijkse kosten = tevreden vrouw”. En als die tevreden is kan ik ook makkelijker naar een dealer voor een ‘duurdere’ Koi, of denk ik er nu iets te makkelijk over??

[full_width]  [/full_width]

Barry den Ouden

Mascotte_rechts-web[1]